Martin Pyper

Martin Pyper is grafisch ontwerper, woont en werkt in Nederland sinds 1989. Hij heeft een vrouw en dochter en sinds 2005 een eigen praktijk ‘me studio’. Dit is zijn week.

Maandag

Vroege start om 8:00 mijn blog bijwerken voordat de wereld wakker wordt. Na de lunch komen Suzanne & Etienne (van tof brillenmerk in wording ‘Suzy Glam’) langs om te praten over de nieuwe website en toekomstplannen, krijg er goeie energie van. Opeens komt er een ‘spoedje’ voor het Metropole Orkest tussendoor deze week. Einde dag spontaan bezoek van een potentiële klant en een pakketje met boeken uit Amerika arriveert.

Dinsdag

M’n dochter (Keet, 4) naar school brengen, vergeet haar tas en moet terug naar huis… stom. Een ‘vrije’ opdracht voor het blad ‘Adformatie’ wil ik vandaag opzetten en fotograferen. Eerste stukken voor Metropole Orkest klaar vanmiddag. Ik begin met beeldbewerking van Adformatie (zie beeld) en haal Keet van school om 17.45, thuis gaan we samen tekenen. Avondje op de bank, TV, ipad, mailen, bloggen en onzin kijken.

Woensdag

Vroeg op de zaak (8 uur). To do list vandaag: Foto Festival Naarden (grote doeken), Sugar Factory affiche maken en fotograferen, online brochure opzetten voor ‘Podium’. Snel langs de Apple Store wat hardware scoren op weg naar huis. Samen met Femke en Keet thuis eten dan terugfietsen naar de Lijnbaansgracht, geconcentreerd werken en dan weer naar huis om 22.30. Shit, weer niet gelukt om te zwemmen.

Donderdag

Vooral afspraken in de stad vandaag en het sneeuwt en waait hard. Daar hou ik enorm van dus dat komt goed uit. Langs een reclamebureau aan het IJ en dan naar de Stopera voor een ‘moeilijk geval’. M’n laatste meeting levert een spoedklus op, soms moet je gewoon ‘brandjes blussen’. Ik haal wat avondeten onderweg en terug op kantoor begin ik pas met dingen ‘maken’. Doorwerken tot laat maar wel veel gedaan. Zoals elke dag, lezen in bed, tot laat… te laat.

Vrijdag

Half Nederland lijkt tegenwoordig vrij, dus een lekkere doorwerkdag voor mij. Vandaag: drie affiches ontwikkelen, fotografie selecteren, een logo verfijnen, beeld voor blog sorteren en een interessante ontmoeting met nieuwe klant hier vlakbij in de Jordaan… Weer niet gelukt om te zwemmen en nog flink ruzie met een klant vanmiddag. Week afsluiten met een pokeravond bij vrienden Nick en Niels. Een fles whisky de man is de inzet, ‘Shoe’ arriveert later, maar ondanks alle whisky en tot mijn eigen verbazing win ik…

Zaterdag

Iets kunnen uitslapen (9u.!) wat een luxe. Dagje thuis met mijn meisjes Femke en Keet. Iedereen doet z’n ding. Ik ruim een beetje op, Femke werkt aan haar ‘dioramas’, Keet kijkt naar psychedelische ‘Pink Panther’ tekenfilms (een lichte obsessie van haar). Later gaan we de stad in, onvermijdelijk bezoek aan boekhandels voor mij. ‘s Avonds werkt Fem in onze studioruimte en ik lig in de woonkamer TV te kijken, mailen, bloggen en vooral te niksen. Zoals elke dag, lezen in bed, tot laat… te laat.

Zondag

Vriendin en collega Nathalie is curator van een bijzondere tentoonstelling (Buitenplaats Beeckestijn) vlakbij Amsterdam. Reden om eindelijk eens die ene ‘draagvleugelboot’ uit te proberen. Het is ijskoud en zonnig, de fietsen gaan mee op de boot en ik voel me fijn, echt ‘mijn’ weer dit. De expo blijkt zeer de moeite, doorfietsen naar Ijmuiden: vis smikkelen in de haven, dan terug naar Adam. Had mezelf beloofd dit weekend niet naar de studio te gaan, toch ga ik wel even… Zoals elke dag, lezen in bed, tot laat… te laat.