inhammen haar erectiestoornissen nhg viagra pil prijs itraconazol kruidvat online medicijnen bestellen zonder recept

Robin van Wijk

Christoph van Veghel

Wie ben je en zou je de lezers van Fontanel uit kunnen leggen wat je afstudeerwerk inhoudt?

Ik ben Robin van Wijk, sinds afgelopen studiejaar professioneel grafisch vormgever. Mijn afstudeerproject gaat over het affiche en een nieuwe vorm voor dit medium om het te laten blijven bestaan in de 21ste eeuw. Geen vervanging van analoge media door digitale, maar simpelweg een combinatie ervan. Vast blijven houden aan het klassieke affiche zoals we haar kennen en tegelijk gehoor geven aan de beschikbare moderne technieken. Deze in de vorm van een op eerste gezicht onzichtbare en digitale laag waar de informatie naar toe verplaatst.

Wat hoop je over een jaar te doen?

Ik hoop door te kunnen zetten wat ik twee jaar geleden gestart ben; freelance vormgeven. Maar vooral hoop ik over een jaar mijn project voor dit afstuderen voort te zetten en het tot een succesvol product te brengen. En hoop ik het tegen die tijd gerealiseerd te hebben zodat de mensen op straat mijn app gebruiken om mijn affiches te kunnen scannen.

Hoe kijk je terug op je opleiding, uit welke momenten haalde jij de meeste voldoening?

Het is een erg lastige tijd geweest, zoals waarschijnlijk voor iedereen. Het lastigste is een manier te vinden waarop jijzelf, de docenten en academie tevreden zijn met je werk. Na mijn overstap van Rotterdam naar Den Haag was ik er een jaar tussenuit gegaan, of eigenlijk in eerste instantie helemaal gestopt, omdat ik geen kans meer zag om het succesvol af te ronden. Boven alles is de tijd op de kunstacademie een zoektocht naar wie je bent als een vormgever of kunstenaar, meer dan dat je er vanaf komt met een pakket aan kennis en skills.

Naast de momenten waarop ik zelf in de zeefdrukwerkplaats stond te experimenteren, heb ik vooral voldoening gehaald uit het moment waarop ik mijn diploma uitgereikt kreeg. Inmiddels was ik klaar om te beginnen als professional en kon het voor mij niet snel genoeg beginnen. Ook al betekent het papiertje niet zoveel als de persoonlijke voldoening die je er uit haalt, het is toch fijn dat er een hoop officiële voordelen bij komen kijken.

Robin van Wijk

image-1 image-1 image-2 image-3 image imageimage-2 testje

 Supported by Adobe

We zijn erg blij dat Fontanel Finals 2014 gepresenteerd wordt in samenwerking met Adobe Nederland. Adobe speelt met zijn Creative Cloud in op future proof software voor de gehele creatieve industrie. De ideale partner voor Fontanel Finals 2014, dat voor de zevende keer een waardig podium biedt aan het grootste aanstormende creatieve talent van Nederland.