Fontanel

Fontanel

Exploring Dutch Creative Culture.
Fontanel inspireert lezers geïnteresseerd in de creatieve cultuur
van Nederland, helpt creatieven aan een baan met Fontanel Jobs,
en zet jong design talent in de spotlights met Fontanel Finals.


Met een overal bereik van 50.000 bezoekers per maand werkt Fontanel hecht samen met ontwerpers, uitgevers, events, musea, creative agencies en lifestyle merken. Sinds 2007 bereiken Thomas Moes en Willem van Roosmalen een invloedrijke, creatieve lifestyle doelgroep door constant de vernieuwing op te zoeken in relevante, inspirerende en unieke content.

Platform-info

Adverteren op Fontanel

Via native advertising, bannering en tailored samenwerkingen bereiken merken als Vitra, Samsung, Bacardi en Volkswagen onze invloedrijke doelgroep. We bieden verschillende concrete, betaalbare advertentiemogelijkheden voor lifestyle merken, musea of creative agencies die onze doelgroep op relevante wijze willen bereiken. We vertellen je graag meer over deze mogelijkheden.

about-magazine-large

Fontanel Magazine

Fontanel is het vooruitstrevende online magazine dat de creatieve cultuur van Nederland verkent: een hoogwaardige curatie van invloedrijk design, kunst, muziek, film, stijl, technologie en persoonlijke verhalen.


Fontanel is sinds 2007 het grootste online magazine op het gebied van design en creativiteit in Nederland. Onze content bestaat uit Notes en Stories.

- 35.000 unieke bezoekers per maand
- 3300+ Twitter followers
- 6400+ Facebook likes

Notes

Een hoogwaardige, persoonlijke curatie rondom Dutch Creative Culture, verzorgd door een team van invloedrijke bloggers.

Stories

Unieke en terugkerende rubrieken die een persoonlijke kijk geven achter de schermen van merken, bedrijven en creatieven.

We bieden academie’s, organisaties en merken de mogelijkheid om de creatieve cultuur meer inzichtelijk, persoonlijk, uitnodigend en deelbaar te maken. We richten ons op Nederland, maar onze blik is -net als Nederland- ook naar buiten gericht. Een wereld die interessant is voor creatieven én hen die graag deel uitmaken van onze Nederlandse creatieve cultuur.

Ook schrijven, filmen of fotograferen?

Dat kan! We zijn altijd op zoek naar bijzondere mensen met een scherp oog voor een bepaalde niche en hier graag over schrijven: van fotografie, motion, stijl, advertising, media, internet tot producten, events, games of kunst. Vind je het leuker om fotoreportage’s of video’s te maken? Vertel ons meer.

Idee voor een story?

Mocht je een goed idee hebben voor een mooie story rubriek, pitch je idee op info@fontanel.nl.

Een story sponsoren?

Ben je als merk geïnteresseerd in het sponsoren van een story rubriek als Goed Bezig of 3 Vragen Aan, stuur een mail naar info@fontanel.nl of bel met Willem van Roosmalen (0619015677).

about-jobs-large

Fontanel Jobs

Meer dan 500 creatieve bedrijven bereiken het grootste creatieve platform van Nederland en maken gebruik van de vernieuwende mogelijkheden om hun merk en vacatures aantrekkelijker en persoonlijker te presenteren.


De 5 voordelen van Fontanel Jobs voor bedrijven op een rijtje:

1. Groot bereik

Bereik het grootste creatieve platform van Nederland. Fontanel Jobs is nauw verbonden met Fontanel Magazine: ruim 35.000 unieke bezoekers per maand.

2. Bereik de niet-actief-zoekenden

Bereik naast de actief werkzoekende ook een waardevolle doelgroep via Fontanel Magazine: creatieven die niet actief op zoek zijn naar een baan.

3. Vernieuwend

Laat een visueel aantrekkelijke en persoonlijke indruk achter met mogelijkheden zoals het toevoegen van een coverfoto en twitterprofielen van collega’s.

4. Makkelijk en overzichtelijk

Met je eigen persoonlijke dashboard heb je alle controle over je vacatures en bedrijfsprofiel. En met de zoekfilter kan jouw vacature nog beter gevonden worden.

5. Voor iedereen

Of je nu een tweepitter of multinational bent. Op zoek bent naar een junior art director of senior developer. Uit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven komt. We zijn er voor iedereen.

Op zoek naar een nieuwe werknemer?

Dan kun je binnen 5 minuten een vacature plaatsen.

Op zoek naar een nieuwe baan?

Ben je op zoek naar een vaste baan of stage? Of een baan in een specifieke stad? Bekijk hier alle openstaande vacatures!

about-finals-large

Fontanel Finals

De nieuwe generatie jong talent van de Nederlandse creatieve cultuur. 2013 is het vijfde jaar dat we een mooi overzicht bieden van alle eindexamen exposities van de Nederlandse kunstacademies.


Het overzicht van alle eindexamenexposities

Elke kunstacademie heeft z’n eigen ontworpen pagina met daarop alle informatie die je nodig hebt om te zien wanneer je waar moet zijn. Zit je op één van die academies? Deel ‘m dan vooral met je vrienden en familie, zodat zoveel mogelijk mensen langskomen.

» Info over alle kunstacademie’s

 

Interviews met afstudeerders: Young Talent 2013

Net als voorgaande jaren selecteren we ook dit jaar weer de meest opvallende afstudeerders en geven we ze een podium om wat meer over zichzelf en hun werk te vertellen. Deze keer scout Vormplatform met ons mee! De komende weken zal deze pagina steeds meer gevuld worden!

» De Young Talents van 2013

 

12 tips voor een next-level portfolio

Om de professionele ontwerpwereld ook een plek te geven op het platform voor jong talent, vroegen we 6 topbureaus waar zij op letten bij het checken van portfolio’s van nieuwe eventuele werknemers.

» 12 tips voor een next-level portfolio

 

Fontanel Finals: Young Talent 2013 expositie

De Young Talents 2013 expositie is een overzichtstentoonstelling van de 20 meest getalenteerde ontwerpers die dit jaar zijn afgestudeerd aan de Nederlandse kunstacademies. Voor iedereen die in de zomermaanden geen tijd heeft om alle kunstacademie eindexamenexposities te bezoeken, maar wel de juweeltjes wilt zien. De Fontanel Finals: Young Talent 2013 expositie werd georganiseerd in het Utrechtse Kapitaal in het weekend van 13 september 2013.

» Check foto’s van de expo